Gå til innhold
Fiskersiden

Kjapp og god mat


Karl Inge S
 Share

Recommended Posts

Prøvde meg litt frem idag og resultatet ble ikke verst, ganske sunnt er det også :)

Du trenger:

Renskåret kjøtt (går nok med kylling også) 3-400gram

2 paprika (ser mer delikat ut med 2 farger!)

1 tomat

1 løk

5 Sjamingjong

ris (2 porsjoner)

Stek kjøttet, varm løk og sopp litt i pannen på slutten. Fyll hakket paprika, tomat og kjøtt/løk/sopp i en ildfast form og sett i ovnen ca 10min på 200grader.

Legg på risen og bruk gjerne en chilli-saus til.

8342_s.jpg

8343_s.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det svinekjøtt? Svinekjøtt synes jeg er det beste kjøttet til denne typen retter med ris og stekte grønnsaker. Kylling til denne typen rett er helt genialt (bruk litt karri om du er glad i det). Eneste jeg synes mangle her var saus? Fløtesaus til det her hadde vært snadder! Karrisaus til kylling, men unngå da å bruke karri direkte på kyllingen(holder da med salt og pepper). Spiste dette i går selv, men sløyfa paprikaen..hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ferdigproduserte Thai Sweet Chilli Sauce blir man så jævlig fort lei. Mye bedre å finhakke fenikel, hvitløk og chilli - og frese dette lett i olje; tilsett litt brunt sukker på slutten. Hell på vann og litt soyasaus og la det hele redusere på svak varme. Noen få dråper over maten gjør susen sin det.. intenst og ikke prefabrikert smak. Holder seg dessuten lenge i kjøleskapet - god til fisk og kjøtt, og spesiellt grandiosa

;):D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ferdigproduserte Thai Sweet Chilli Sauce blir man så jævlig fort lei. Mye bedre å finhakke fenikel, hvitløk og chilli - og frese dette lett i olje; tilsett litt brunt sukker på slutten. Hell på vann og litt soyasaus og la det hele redusere på svak varme. Noen få dråper over maten gjør susen sin det.. intenst og ikke prefabrikert smak. Holder seg dessuten lenge i kjøleskapet - god til fisk og kjøtt, og spesiellt grandiosa

;):D

Der har du svaret, lag maten sjøl. Ferdig saus inneholder som oftest kjipe smaksforsterkere, som gjør ille for kropp og sjel. Ikke minst altfor mye salt.

Kveldsmaten glimrende ut KIS, og har du en del stekekraft så klarer man seg ofte greit uten saus.

Et annet sausforslag:

Kutt gulrøtter i tynne skiver, ingefær og hvitløk i bitte små biter. Fres i olje (en som tåler høy varme, f.eks raps), stopp for guds skyld før de blir sprø og svidd. Ha i en neve hakka koriander, og 1 dl vann, og press en sitron eller lime. Jevn med maismel (rist maismel og kaldt vann i noe lite med lokk, held oppi litt og litt mens det koker forsiktig, og kok tre minutter). Maismel er kraftig bindende saker, så unngå å gjør ting for tykt.

Edit: ha for all del i noen kvern med salt samtidig med koriander.

Endret av Bunker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.