Gå til innhold
Fiskersiden

Ølgylt

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4 065
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    234

Ølgylt last won the day on April 18

Ølgylt had the most liked content!

6 følgere

Om Ølgylt

  • Bursdag 20. april 1970

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Interesser
    Fyre i ovnen

Nylige profilbesøk

24 368 profilvisninger

Ølgylt's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1k

Mottatte likerpoeng

5

Community Answers

  1. Både lyr og sei er der hele året, men det stemmer at de er mer på hugget når sjøen begynner å varmes opp.. Bare stå på, fisken kommer når du treffer rett på forholdene.
  2. Velkommen til forumet. Jeg skulle gjerne kommet og utbasunert en vidunderformel, men den finnes ikke. Det de som får de fangstene gjør er at de vet hvor og når de skal fiske, og de får dem sjelden på første forsøk. Denne kunnskapen bygger man opp, så du starter helt riktig. At du også setter pris på fine plasser du ser gjør turene finere. Noen forslag til ting å prøve: Lyren går nært land der berget stuper ned med tangbelte. Hvis du kaster langt ut, lar sluken synke til bunn og jigger den innover, og så sneller fort ti-femten meter og stopper, så vil lyren bli oppmerksom på sluken. Den ventet ofte med å hugge til sluken er helt i tangbeltet. Er det mulig å fiske ganske parallelt med tangbeltet, vil det øke huggfeltet. Sei liker strøm og bakevjer. Finner du steder med synlige skiller i overflate strømmen vil det ofte stå sei der. De store seiene er sjelden innenfor kasteavstand fra land på Vestlandet. Her er teknikken å la sluken synke noen meter, så fem raske innsnellinger og stopp og så videre. Torsk er nesten utryddet men noen dukker opp. Da er det jigging langs bunnen som er tingen. Brosme på utstyret ditt vil bare være flaks, men langer kan fort dukke opp, og det er samme teknikk som etter torsk. Det dukker også opp leppefisk, knurr og hvitting på den teknikken, vel og merke når du har funnet rette plasser. Sandbunn med steiner og ikke for mye tang er bra. Slukfarge spiller mindre rolle i sjøen, men tommelfingerregel er at det er noe blankt på sluken i overflaten og noe gult på bunnen. Luktstoff som Gobble øker bittratioen betraktelig når fisken er treig. En opphengerflue øker også sjansen. Men det er bedre med en flue enn seks, så ikke bruk hekler før du fisker etter makrell. Men, og det er et stort men, kystmeite er langt mer effektivt, så så sant ikke hovedfokuset ditt ender opp på sjøørret og havabbor, er det veien å gå etterhvert. Håper det hjelper litt og lykke til.
  3. Fester garnet i enden av en vik og går rundt vika med tau og trekker ut garnet
  4. Det ser klassisk kontapelle ut. Og størrelsen tilsier et stykke nordover. Men som erik sier er lengde og vekt ofte gode pekepinn
  5. Hvor du holder til i landet sier en god del om hvilket utstyr du trenger.
  6. Gode råd over. Du har ikke vurdert baitrunner slik at du også kan bruke utstyret til lett kystmeite?
  7. Det må jo være trist for gjeddemafiaen at et prosjekt som startet for over femti år siden, med først utsetting av sørv og deretter gjedde, nå ender med at noen oppdager at det går an å fange fisk i ruser.
  8. Anstendig liste det der. Er det i løpet av de to siste årene?
  9. Jeg må innrømme, jeg grubler fremdeles på dette prosjektet- For meg så ser det ut som en smarting som har funnet ut at han kan bruke kommunale peng på å få bedre fiskeforhold på hytta. Og da er det et snev av schadenfreude å se at femgangsmåten som er valgt vil medføre mer smågjedde. At personene som utfører prosjektet ikke akkurat fremstår som skarpeste kroken i slukeska, passer jo sånn sett inn, men det er jo en liten genistrek å gi dem målbart resultat. Det jeg virkelig er nysgjerrig på er argumentene som ble brukt for å fremstille dette som en vinn-vinn situasjon (og personlig bryr jeg meg midt i brunøyet om det er gjedde eller ørret i det vannet)
  10. Så bra! Men da betyr det jo at det er dyktige fiskere, er du sikker på at du vil ha tips? Er det ikke morsommere å finne ut av det selv?
  11. Norge har ca 196 kilometer grense med russland. Hvis man sender alle rekruttene dit kan det hende at en av dem klarer å drikke en russer under bordet
  12. Hvis man med lysterapi mener å se grålysningen komme etter at man har fisket hele natten uten å få fisken man var etter, så ja.
  13. Skal ikke nekte for at jeg også savner tidene da vi kunne gå i blodtørstig debatt om småting, og hvis jeg fikk en pils for hver gang jeg har fått pm som spør om de beste plassene kunne jeg vært full mer enn en dag, så ikke noe problem med det noen oppfatter som krasst. Men som alltid, det er et men. Den beste person kan starte med et uheldig spørsmål. Men Åkesson. Asgeir Alvestad lagde i sin tid en rekke videoer om sjøørretfiske på Sørlandet, riktignok for å promotere et eller annet, men jeg tror det er noen gode tips å hente der hvis du finner dem
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.